Έχει δίκιο ο Νίκος Δήμου σε ότι αφορά τον αχταρμά απόψεων, δηλώσεων και (αλληλο)διαψεύσεων στην κυβέρνηση και στην αναφορά του στους 4 πόλους εξουσίας.
Εξίσωση εξουσίας με τέσσερις αγνώστους
Θα έλεγα ότι εκτός του Τσίπρα υπάρχουν άλλοι τρεις σκιώδεις πρωθυπουργοί: Καμμένος, Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνης (όχι κατ΄ανάγκη με σειρά ισχύος).
Μέχρι στιγμής τα μέλη της κυβέρνησης έχουν μετατοπίσει το είδος των αποφάσεων που παίρνουν σε θεολογικό επίπεδο καθώς κάθε απόφαση σημαντική ή ασήμαντη εντάσσεται σε ένα πλαίσιο υποτίθεται ενάρετης, ηθικής και χρηστής διακυβέρνησης και αυτό φυσικά πάντα σε αντιδιαστολή με τις αντίστοιχες αποφάσεις των υποτίθεται διεφθαρμένων εκπροσώπων προηγουμένων κυβερνήσεων. Άσχετα αν αρκετοί βέβαια από αυτούς είναι και βουλευτές της συμπολίτευσης ή και μέλη της σημερινής αριστερής κυβέρνησης. Αλλά ειδικά στην ελληνική Αριστερά όπως και στην Ορθοδοξία άλλωστε άνθρωποι μεταστρέφονται και αγιάζουν με θαυμαστό τρόπο. Για αυτό εξάλλου πρότεινε ο Τσίπρας τον Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά την προϊστορία με τον γνωστό ως νόμο Παυλόπουλο και αρκετές χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο.
Ένα δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός είναι όχι μόνο η ευκολία με την οποία συμφώνησε ο Τσίπρας με τον Καμμένο για σχηματισμό κυβέρνσης αλλά επιπλέον η ευκολία και η ταχύτητα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ γοητεύεται από τον εθνολαϊκιστκό ανορθολογισμό των ΑΝΕΛ.
Ο Τσίπρας τόσο με την συνεργασία με τον Καμμένο όσο και με την πρόταση για τον Παυλόπουλο δείχνει μεν από την μία πολιτική ευφυϊα έως πολιτική κυνικότητα αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να στηρίζει την πολιτική του καριέρα αλλά δε σημαίνει ότι η Ελλάδα ως χώρα έχει κάτι να κερδίσει από αυτό.
Στην Ελλάδα πάντως δεν χρειαζόμαστε ούτε προφήτες ούτε αγίους. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με ορθολογική σκέψη.