Για την παγκόσμια οικονομική κρίση φταίει η απουσία του Αγ. Πνεύματος

Όσες αναλύσεις και παρααναλύσεις και αν έχουν γίνει είναι τελικά άχρηστες. Ούτε η κομματοκρατία φταίει, ούτε η διαφθορά, ούτε το τραπεζικό σύστημα. Τίποτα.

Για την παγκόσμια οικονομική κρίση φταίει η απουσία του Αγ. Πνεύματος. Έτσι είπε μετά από επιφοίτηση φαίνεται κάποιος μητροπολίτης Κορωνείας και Παντελεήμων.

Αλλά μην ας μην ανησυχεί ο μητροπολίτης και όλοι οι άλλοι. Έχοντας για πρωθυπουργό τον πανέξυπνο Σαμαρά όλα αυτά θα διορθωθούνε. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός στον κόσμο που μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα καθώς είναι και ο μόνος που το Άγιο πνεύμα τον συμπαθεί. Και τον φώτισε να δώσει μερικά εκατομμύρια Ευρώ (140 εκ, 150εκ, 160εκ; ακόμη δεν ξέρουμε) σε μια χούφτα ανθρώπους με κοσμοαντίληψη 2.500, 3000, 3.500 ετών να κάνουν λέει διαχείρηση (ελεημοσύνες, συσσίτια και άλλες τέτοιες φιλανθρωπίες) στον 21ο αιώνα.

Να σκεφτεί κανείς να δώσει τα 140 εκατομμύρια € για πανεπιστημιακή έρευνα, τεχνολογική έρευνα κάτι σύγχρονο τέλως πάντων δεν γινότανε. Τι είμαστε δηλαδή, Νορβηγία; Θα κάνουμε αυτό που κάνουν και στην θεοσεβούμενη Σαουδική Αραβία. Τα λεφτά θα επενδυθούνε στο ιερατείο και χριστιανικές σπουδές. Πρέπει να μελετηθεί ο λόγος των προφητών για να είμαστε ισόρροπη κοινωνία.

Από την άλλη βέβαια ίσως είναι και η απόδειξη ότι όντως η απουσία του Αγίου πνεύματος είναι η αιτία για την οικονομική κρίση καθώς τα λεφτά πήγανε στην Εκκλησία. Αφού η Εκκλησία φυσικά δεν έχει έλλειψη Αγίου πνεύματος πήρε και το χρήμα. Άρα;

Είναι μετά να απορεί κανείς πώς γίνεται σε μια χώρα με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας βυθισμένο στον ανορθολογισμό και τη δεισιδαιμονία να θεωρείται από ένα μέρος του κόσμου λύση ο ναζισμός;

 

Κορωνείας κ. Παντελεήμων
Κορωνείας κ. Παντελεήμων
Κορωνείας κ. Παντελεήμων
Κορωνείας κ. Παντελεήμων
Κορωνείας κ. Παντελεήμων
This entry was posted in (Αν)Ορθολογισμός, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s