Από Δανία του Νότου, αμερικάνικος νότος

Τι εννοεί ο ποιητής; Όπου ποιητής, Τζήμερος στο news247.gr

Θ.Τζήμερος

Κάθε μετανάστης εργαζόμενος παίρνει τη θέση ενός Έλληνα

Στην παρατήρηση ότι οι Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν σε συγκεκριμένη αγγελία για αγροτικές εργασίες, ο κ. Τζήμερος απάντησε ότι οι Έλληνες δεν πήγαν γιατί το ημερομίσθιο που προσφερόταν ήταν πολύ χαμηλό.

Ο κ. Τζήμερος διατύπωσε την άποψη ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία, όπου το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό τους.

Ο κ. Τζήμερος εξήγησε ότι για τη λύση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει σε πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους της, καθώς δεν αφορά μόνο την ίδια. Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να φυλάσσει μόνη τα σύνορά της για την είσοδο παράνομων μεταναστών.

Οι απόψεις του Τζήμερου για την μετανάστευση μάλλον έχουν σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες (παλιού καλού) αμερικάνικου νότου για τους ξένους που είναι στην Ελλάδα.

Καταρχήν τι σημαίνει «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες»;

Με τον όρο «μετανάστης» εννοεί Σουηδούς, Γερμανούς, Ιταλούς και άλλους Ευρωπαίους; Ή εννοεί αποκλειστικά ανθρώπους από χώρες όπως π.χ Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία;

Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα που έρχονται από τέτοιες χώρες κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δεν πρόκειται να εργαστούν ως γιατροί, μηχανικοί, φυσικοί, δικηγόροι κλπ. Σε χειρωνακτικές εργασίες απασχολούνται ως επί το πλείστον που δεν απαιτούν εξειδίκευση ή ειδικές γνώσεις που στο κάτω κάτω η μεγάλη τους πλειοψηφία δε διαθέτει.

Δεύτερον αν υποθέσουμε ότι έρχεται ένας αλλοδαπός (Ινδός) απόφοιτος Πανεπιστημίου στη Χημεία και βρει εργασία σε ελληνική εταιρία τι θα κάνει ο Τζήμερος; Θα τον αναγκάσει να πάει να εργαστεί ως φθηνά εργατικά χέρια;

Και με κουτοπόνηρο τρόπο λέει για τις αγροτικές εργασίες ότι «οι Έλληνες δεν πήγαν γιατί το ημερομίσθιο που προσφερόταν ήταν πολύ χαμηλό» υπονοώντας φυσικά ότι για τους Έλληνες θα (έπρεπε) ισχύουν διαφορετικές συνθήκες εργασίας. Άρα μπορούμε να ελπίσουμε ότι θα πάρουμε ψήφους από άνεργους, «πατριώτες», εθνικά «ανησυχούντες» και λοιπούς (και που είναι αρκετοί) που πιστευουν ότι για όλα φταίνε ξένοι δυτικοί και ανατολικοί.

Ένας άνθρωπος όμως σαν τον Τζήμερο που είναι διατεθειμένος να σκεφτεί και να δράσει έτσι το επόμενο βήμα είναι να επικαλεστεί παρόμοια μάγκικα επιχειρήματα για να αντιμετωπίσει π.χ την ανεργία. Και τότε φυσικά θα είναι Έλληνες στους οποίους θα αναφέρονται τέτοιες απόψεις. Π.χ σε αυτό το επιχείρημα «Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους.» μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να αντικαταστήσει τη λέξη μετανάστης με τη λέξη άνεργος.

Και λέει τέτοια πράγματα τη χρονική περίοδο που χιλιάδες Έλληνες εργάζονται στο εξωτερικό και δεκάδες χιλιάδες τα τελευταία 2 χρόνια επιθυμούν τη φυγή στο εξωτερικό.

Και πώς θα πετύχει άραγε το «η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους.» ;

Ή μάλλον ξέρω. Θα τους μαστιγώνουμε, θα τους καίμε σε διάφορα σημεία του σώματος, όταν θα διαμαρτύρονται ή όταν δε θα είναι ο εργοδότης ευχαριστημένος από τη δουλειά τους θα τους αφήνει χωρίς τροφή και νερό για 4-5 μέρες ειδικά το καλοκαίρι μέσα στο λιοπύρι. Και αφού γίνονται όλα αυτά θα τους δίνει την επόμενη στιγμή το κινητό του σε ένδειξη μεγαλοψυχίας και θα τους ζητάει να μιλήσουν με τους δικούς  τους. Ώστε να είναι και φρέσκα αυτά που έχουν ζήσει και μόνο έτσι θα λένε στους συγγενείς τους πόσο άσχημες είναι οι συνθήκες στην Ελλάδα.

Ενώ στην αρχή θα μπορούσε κάποιος να δει με συμπάθεια αυτό το κόμμα ως κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται μια χυδαία, ακραία συντηρητική και ρατσιστική κοσμοθεωρία που φαντάζομαι μετά από 1-2 χρόνια θα παρομοιάζει σε ΚΚΚ.

This entry was posted in Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πολιτική, Τιποτολογία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s