Περι φορολογίας

Εκτός από το Deptocracy και το Catastroika θα μπορούσε κάποιος να δει και ένα άλλο βίντεο από την άλλη μεριά του φεγγαριού. Θα μπορούσαμε να το πούμε Cleptocracy αν και ο τίτλος είναι Die Griechenland-Lüge (το ψέμα για την Ελλάδα) από το ZDF. Δυστυχώς η εκπομπή είναι στα γερμανικά αλλά μπορεί κανείς να ακούσει στην αρχή τον εφοπλιστή Ευάγγελο Αγγελάκο να ισχυρίζεται ότι δικαίως δε πληρώνει φόρους ως εφοπλιστής γιατί το ελληνικό κράτος είναι διεφθαρμένο. Χαρακτηριστικά λέει στο δημοσιογράφο «θα δίνατε εσείς χρήματα στον Αλ Καπόνε;».

Έχει δίκιο στο συγκεκριμένο σημείο: το ελληνικό κράτος είναι τόσο διεφθαρμένο, το πολιτικό σύστημα τόσο εύκολα εξγοράσιμο και η ελληνική κοινωνία τόσο εύκολα χειραγωγίσιμη και τόσο καλά εκπαιδευμένη στο «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»  που επιτρέπει συνταγματικά και νομικά στους εφοπλιστές να μην πληρώνουν φόρους με την εκπληκτικής εμπνεύσεως δικαιολογία ότι «μα φέρνουν συνάλλαγμα».

Οι άλλοι φεουδάρχες που δεν πληρώνουν φόρους είναι φυσικά το ιερατείο, η Εκκλησία και οι Αγιορείτες που εκβιάζουν και απειλούν κάθε φορά που είναι να πληρώσουν φόρους αλλά σε ανταλλαγές οικοπέδων και ακινήτων έχουν γίνει ατσίδες τα τελευταία 2000 χρόνια. Οι Αγιορείτες είναι και απομονωνομένοι από τα εγκόσμια και ταγμένοι να προσεύχονται από το πρωί έως το βράδυ. Αλλά ξέρουν που είναι τα πιο καλά ακίνητα. Το Άγιο Πνεύμα έχει φαίνεται καλές γνώσεις στα κτηματομεσιτικά. Αλλά αυτοί δεν πληρώνουν φόρους επειδή η Ορθοδοξία συντήρησε λέει το γένος και διατήρησε την πίστη κλπ κλπ κλπ.

Όντως το συντήρησε το γένος η Εκκλησία: τόσος συντηρητισμός στην Ελλαδα δεν αντέχεται. Και ναι, ευτυχώς που έχουμε πίστη. Τι θα γινόμασταν χωρίς αυτή! Εκεί βρίσκεται εξάλλου και το μεγάλο πλεονέκτημα των κοινωνιών στα ανατολικά μας (από όπου έρχονται κατά χιλιάδες μετανάστες με κάθε είδους μέσο και τρόπο προς την Ευρώπη). Έχουν διατηρήσει και αυτοί την πίστη τους.

Και φαντάζομαι οι Έλληνες τσαγκάρηδες δεν είχαν ποτέ το δικαίωμα να ζητήσουν φοροαπαλλαγή, παρόλο που ο τσαγκάρης Παναγιώτης Καρατζάς ξεκίνησε την επανάσταση στην Πάτρα, με το επιχείρημα «οι τσαγκάρηδες πρόσφεραν στην Επανάσταση». Άσε που δεν φέρνουν συνάλλαγμα.

Το άλλο θέμα είναι ο Αγγελάκος ο εφοπλιστής έχει ψηφιστεί από Έλληνες (Αγανακτισμένους φαντάζομαι) και είναι δήμαρχος (!) Οινουσσών. Ναι, ένας που δεν πληρώνει φόρους και κομπάζει για αυτό είναι δήμαρχος. Ένας ζάμπλουτος δήμαρχος που δεν πληρώνει φόρους αλλά μία από τις υποχρεώσεις του είναι να συλλέγει φόρους απο τους δημότες. Και σε μια συνέντευξή του λέει το αμίμητο «Ο εφοπλισμός φέρει μεγάλη ευθύνη προς την κοινωνία».

Έχει επίσης πλάκα η εισαγωγή από τη δημοσιογράφο: «αποφάσισε να αποσυρθεί από τις εφοπλιστικές του υποχρεώσεις για να ξεπληρώσει το χρεός του προς την πατρίδα και την κοινωνία»…

Και προς το τέλος: …«προσπαθώντας να αλλάξει την νοοτροπία και να αφήσει ένα διαφορετικό στίγμα «ενάρετου ανδρός»».

Τα διαβάζεις και νομίζεις ότι πρόκειται για κάποιου είδους αστείο.

Και έρχονται μετά οι Γερμανοί ως εργαζόμενοι, ως πολίτες και λένε «γιατί να πληρώσουμε εμείς από τους φόρους μας για την Ελλάδα;»

Και τι να τους πείς ,ότι έχουν άδικο; Αν ο Έλληνας εφοπλιστής/δήμαρχος (και όχι μόνο αυτός) αρνείται να πληρώσει με το επιχείρημα «το ελληνικό κράτος είναι Αλ Καπόνε» γιατί να μην έχει ισχύ αυτό το επιχείρημα για τον Γερμανό και κάθε άλλο Ευρωπαίο μέσο εργαζόμενο;

This entry was posted in (Αν)Ορθολογισμός, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s