Περί ακυβερνησίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που με βαριά καρδιά θα ψήφιζα. Ή που πιθανώς καθόλου δε θα ψήφιζα. Αλλά είναι αστεία όλη αυτή η επιχειρηματολογία εναντίον του ότι ευθύνεται που δεν υπάρχει κυβέρνηση.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν μαζί 149 έδρες. Μπορούν είτε να κάνουν με τον Κουβέλη και τις 19 έδρες του κυβέρνηση είτε με τον Καμμένο και τις 33 έδρες του. Ο Βενιζέλος είπε εξάλλου ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη.

Αν ο Κουβέλης λοιπόν θέτει ως όρο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι και αυτός υπεύθος για την ακυβερνησία. Τι σόϊ όρος είναι αυτός (εντάξει ξέρω, αν ο Κουβέλης κάνει κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα έχει μπει στη Βουλή);

Αν ο Καμμένος αρνείται να συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τότε είναι και αυτός υπεύθος για την ακυβερνησία. Αν ο Καμμένος αρνείται για τους ίδιους λόγους που αρνείται ο Τσίπρας δηλαδή τη συνέχιση του Μνημονίου πώς γίνεται να είναι μόνο ο Τσίπρας υπεύθυνος;

Προς τι λοιπόν όλος αυτός κουρνιαχτός για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Αφού η άρνησή του δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση το σχηματισμό κυβέρνησης.

Και τους το είπε φυσικά.

This entry was posted in Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Περί ακυβερνησίας

  1. Ο/Η atheofobos λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ουσιαστικά υπεύθυνος γιατί ανήκει στα 3 κόμματα που πήραν την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.
    Τα άλλα δύο δεν αρνήθηκαν την συνεργασία μαζί του αυτός την αρνήθηκε αγνοώντας την λαϊκή ετυμηγορία που ήθελε αυτούς τους 3 πρώτους.

    • Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

      Αθεόφοβε μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά αν πείς σε έναν οποιονδήποτε άλλον ξένο (Ευρωπαίο) ότι στην Ελλάδα το 1ο, το 3ο και το 4ο κόμμα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση και δεν έκαναν δε θα καταλάβει ότι αυτό δεν συνέβη επειδή δεν ήθελε το 2ο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s