Νόμος περί …

ευθύνης αντιεξουσιαστών.

ευθύνης συνδικαλιστών.

Έχουμε γεμίσει με νόμους περί ευθύνης γραπτούς και άγραφους.

Διάβασα την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τον αριστοκρατικό «συνδικαλισμό» που ασκούν. Πέρα απο το περιεχόμενο της που είναι Θα μπορούσε να είναι η ανακοίνωση της ΝΔ όταν κατηγορείται από το ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλα ή του ΠΑΣΟΚ όταν κατηγορείται από τη ΝΔ για σκάνδαλα. Ή ενός οποιουδήποτε κόμματος για ένα οποιοδήποτε θέμα.

Και δεν πρόκειται ούτε για νησίδες ούτε καν για νησιά αλλά για γεωγραφικά διαμερίσματα ασυδοσίας και ανομίας.

Δύο τμήματα της ανακοίνωσης είναι τα πιο σημαντικά:

Τα χρήματα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ  εδώ και 27 χρόνια είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και κοινά υπογεγραμμένων όρων με (ΣΣΕ) και όχι εξ ελευθεριότητας  της Επιχείρησης, ώστε να αντίκειται  στον Ν.1264 που εκείνο που ήθελε να προστατέψει ήταν τον εκμαυλισμό  των συνδικάτων από δωρεές  (από ελευθεριότητα) των Επιχειρηματιών, των Αφεντικών  και των Διοικήσεων.

Ήταν λέει «προϊόν διαπραγμάτευσης και κοινά υπογεγραμμένων όρων». Και λοιπόν; Η ΓΕΝΟΠ διαπραγμεύτηκε αυτά τα λεφτά για την ίδια, δηλαδή για μια χούφτα ανθρώπους και όχι για όλους του εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Εξάλλου πώς μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι αυτά τα λεφτά δεν δίνονταν με αντάλλαγμα να ελέγχει τους εργαζόμενους για χάρη των «Επιχειρηματιών, των Αφεντικών  και των Διοικήσεων.»; Ή ότι η ΓΕΝΟΠ δε θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και να εκβιάζει (διαπραγματευικό όπλο θα το λέγαμε πολιτικά ορθά) πίσω από κλειστές πόρτες με κινητοποιήσεις προκειμένου να αποσπάσει περισσότερες τέτοιες χρηματοδοτήσεις;

Τα χρήματα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι χρήματα των συναδέλφων μας που αφαιρέθηκαν  από την  χ αύξηση του μισθού τους κατά τις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ  και που δίνονται εδώ και 27 χρόνια με όλες τις Κυβερνήσεις και με όλες τις Διοικήσεις.

Δηλαδή από 100 ανθρώπους αφαιρούμε χ αύξηση την παρέχουμε σε 5 άλλους και οι 100 θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός αφού οι 5 είναι αρχηγοί τους.

Όσο για το «27 χρόνια με όλες τις Κυβερνήσεις και με όλες τις Διοικήσεις.» δε σημαίνει ότι επειδή το γεγονός συνέβαινε επί 27 χρόνια ότι δεν είναι και χαρακτηριστικό διαφθοράς. Αν και νομίζω ότι τέτοια θέματα τα αντιμετώπισε με τον καλύτερο τρόπο ο Βουλγαράκης: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό είπε ο σύγχρονος φιλόσοφος.

Αλλά μετά από δεκαετίες παρέα εκεί στα ψηλά της κοινωνίας συνδικαλιστές και πολιτικοί συνειδητοποίησαν τις κοινές τους ιδέες.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s