Πρόωρες εκλογές 2009

Τόσο ο Καραμανλής όσο και υπουργοί και άλλα στελέχη της ΝΔ ισχυρίζονται ότι ο εκβιασμός του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι. Πώς όμως έχει εξασφαλίσει ο Καραμανλής ότι θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα θα έχει και 180 βουλευτές αντί 151 που είχε τώρα; Εδώ όλες οι δημοσκοπήσεις εδώ και πολλούς μήνες δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται. Με άλλα λόγια ακόμη και αν κερδίσει στις 4. Οκτωβρίου τις εκλογές η ΝΔ και έχει π.χ 155 βουλευτές αυτή η κυβέρνηση θα είναι πάλι δέσμια ενός πιθανού εκβιασμού από το ΠΑΣΟΚ για το θέμα του προέδρου. Τι θα έκανε τότε ο Καραμανλής; Θα προκήρυττε πάλι πρόωρες εκλογές; Και θα γίνονταν κάθε μήνα πρόωρες εκλογές μέχρι να προκύψει Βουλή με πρώτο κόμμα των 180 βουλευτών;

Και αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ 155 έδρες δε θα μπορεί να εκβιάσει μετά η ΝΔ;

Είναι σαφές λοιπόν ότι το επιχείρημα δεν έχει λογική βάση.

This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Πρόωρες εκλογές 2009

 1. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Προφανώς και δεν έχει λογική βάση.

  Απλά η Καραμανλάρα κοιτάει να χάσει με λίγα αντί για πολλά…

  Έχει ξεφτιλιστεί πια η αιτιολόγηση των πρόωρων εκλογών…

  Η ουσία είναι τελικά: «Κάνουμε εκλογές όποτε γουστάρουμε».

 2. Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

  Ακριβώς εκλογές όποτε γουστάρουμε. Πρωτη θητεία πρόωρες μετά απο τρία χρόνια, δεύτερη μετά από δύο χρόνια.
  Αν και για να είμαι ειλικρινής αυτή την φορά ευτυχώς που γίνονται γιατί με αυτή την κυβέρνηση δε πήγαινε άλλο.

 3. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  ενώ με την άλλη θα πηγαίνει;

 4. Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

  Τι να σου πω; Δεν ξέρω και εγώ. Το μη χειρον βέλτιστον ας πούμε;
  Ίσως πλέον δεν πρέπει κυβέρνηση να εκλεγεται για δέυτερη φορά.

 5. Ο/Η Γιάννης Δογάνης λέει:

  Εύχομαι, πρώτα απ΄όλα, καλή επιτυχία σε Σας και στο ΠΑΣΟΚ.

  Είναι εξαιρετικά επιτυχής η μέθοδος της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και στην Πολιτική (Το απέδειξε άλλωστε και η περίπτωση ΟΒΑΜΑ).
  Πρώτα απ΄ όλα, θέλω να επισημάνω την απέχθεια που προκαλεί πλέον η προκλητική επιθετικότητα των Κυβερνητικών που έχουν πάρει γραμμή να μην αφήνουν κανένα να ολοκληρώνει την άποψή του στα κανάλια για να μην ακούγεται άλλη φωνή. Βέβαια, αυτό καταδεικνύει περίτρανα και τον ακραίο ΦΑΣΙΣΜΟ που έχουν στα γονίδιά τους. «Η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».
  Τους είδαμε, επίσης, όλους να βγαίνουν από το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο σαν να είχαν ΝΤΟΠΑΡΙΣΤΕΙ άγρια, σε μια προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο ότι έχουν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Σε ποια Σχολή Πολιτικών Επιστημών, άραγε, έμαθαν τα κόλπα των επικοινωνιακών τρυκ παρωχημένης μεθοδολογίας και επιμένουν στο φαίνεσθαι και όχι στο EY ΠΡΑΤΤΕΙΝ; Δεν μπορούν καν να αποκρύψουν την ιδιοτέλειά τους και το ότι βάζουν πιο πάνω το ατομικό ή κομματικό συμφέρον από το συμφέρον της πατρίδας και του λαού της.
  Θέλω να επισημάνω, επίσης, τον κίνδυνο από το ΛΑΟΣ, που καραδοκεί, χωρίς βέβαια να υπολογίζει το κόστος που θα έχει αν γίνει δεξαμενή για την εκεί είσοδο κάθε πικρανένου, πράγμα που θα προκαλέσει αφύσικη ζύμωση (ξύνισμα της ζύμης) στην παράταξή του.
  Τέλος, επειδή έχω και μια πείρα από την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και βλέπω παράλληλα ότι τώρα στην Ελλάδα υπάρχει ειδική συγκυρία, γιατί μετά τις εκλογές θα έχουμε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα (ΚΑΥΤΉ ΠΑΤΆΤΑ) σύνταξης του Προϋπολογισμού, μήπως θα πρέπει να έχουμε τη συνδρομή του στελέχους που, όπως γνωρίζουμε, έχει επιδείξει ιδιαίτερη ικανότητα και επιτυχία στη σύνταξη Προϋπολογισμών, ακόμη και των Κοινοτικών.
  Ευχαριστώ θερμά

 6. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  το μη χείρον βέλτιστο είναι λύση για δούλους.

  πρέπει να γίνουμε ομοσπονδία με τοπικές βουλές χωρίς κόμματα και άμεσα ανακλητούς εκπροσώπους (όχι αντιπροσώπους)

 7. Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

  Κύριε Δογάνη ευχαριστώ για την ευχή αλλά δεν είμαι υποψήφιος ούτε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.
  Απλώς έκρινα τη λογική του επιχειρήματος των στελεχών της ΝΔ.

  Κλείτωρ αυτό με την δημιουργία ομοσπονδίας το έχω σκεφτεί και εγώ.
  Αλλά για τη χρονική στιγμή που μιλάμε είναι τα δεδομένα εντελώς διαφορετικά. Κάθε ιδέα θέλει το χρόνο της μέχρι να γίνει γνωστή. Η συζήτηση σήμερα θα έχει γίνει πράξη στο μέλλον.
  Δε περιμένω προσωπικά κάτι να αλλάξει σε αυτή τη γενιά Ελλήνων.

 8. Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

  Κλείτωρ μια και άνοιξες το θέμα:

  πιστεύω ότι το παρόν διοικητικό και οργανωτικό σύστημα πεθαίνει. Και ειδικά η απίστευτα συγκεντρωτική και δυσκίνητη ελληνική εκδοχή. Είναι τραγικό το να ξέρουμε ότι και να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία μέσα σε μερικούς μήνες θα σκάνε θέματα σαν αυτά που συνέβησαν με τη ΝΔ. Είναι δεδεμένο ότι μέσα στους επόμενους μήνες τα όσα έλεγαν ο Παπανδρέου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα τα ακούμε από τον Καραμανλή (αν μείνει) και τα στελέχη της ΝΔ και την σημερινή υπερασπιστικη γραμμή της κυβέρνησης θα την ακούμε από την (πολύ πιθανή) του ΠΑΣΟΚ.
  Αυτά μου είναι σαφή. Δεν έχω ψευδαισθήσεις.

  Αλλά αν μιλούσες σε 100 ανθρώπους και τους έλεγες την ιδέα της ομοσπονδίας πόσους θα έπειθες ή έστω θα προβλημάτιζες; Πιστέυω όχι πάνω από 10-15.
  Μετά από 20 χρόνια θα ήταν πιθανώς αυτοί 30 ή 40 αλλά προς το παρόν μπορεί να γίνει η προεργασία.
  Και μην ξεχνάς ότι η ελληνικη κοινωνία είναι μια κοινωνία φοβισμένη. Της καλλιεργείται από τα μικράτα της ένας ισχυρός μεταφυσικός φόβος. Και λόγω αυτού του μεταφυσικόυ φόβου η σχέση του Έλληνα με το κράτος και το πολιτικό του σύστημα θυμίζει κατά κάποιο τρόπο μικρό παιδί που ψάχνει να βρει τη μητέρα του να γραπωθεί.

 9. Ο/Η GIORGOS λέει:

  Εγω παλι θεωρω οτι η λυση δεν ειναι η αλλαγη του πολιτικου συστηματος, αλλα η αναπροσαρμογη του. νομιζω οτι αυτο που ειναι το κυριο προβλημα ειναι τα κομματικα συνδικαλιστικα,οχι φυσικα να μην υπαρχουν συνδικαλιστες προσ θεου,αλλα να μην υπαρχουν του τυπου συνδακαλιστικα οργανα οπως πασκε ,δακε παμε κ.α στο δημοσιο.

  μπορει σε μια πρωτη ματια να φαινεται αθωο αλλα μονο αθωο δεν ειναι

  μονο η υπονομευση που γινεται απο την αντιπολιτευση (οποιαδηποτε η νδ η πασοκ η κκε η συνασπισμος)στις
  δημοσιες επειχηρησεις

  αν βαλουμε και την προστασια που δινει η καθε πολιτικη παραταξη για να κανουν τις ατασταλιες τους τα εν λογω πρασινα μπλε πορτοκαλι η κοκκινα

  αυτο μου φθανει

  αν γινει καθαρση απο καπου απο κει πρεπει να γινει

 10. Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

  Γιώργο όντως η δράση των κομματικών παρατάξεων στην Ελλάδα οπουδήποτε και αν αυτές ανμιγνύονται (συνδικαλισμό, πανεπιστήμια, δημόσια διοικηση) είναι πραγματική πληγή.

 11. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  κι όμως Πάρη, επειδή μιλάω και εργάζομαι γι αυτό το θέμα σε πληροφορώ πως όταν αναλυθεί τι είναι πως δουλεέυει κλπ γίνεται ευρέως αποδεκτό και με ενθουσιασμό μάλιστα. Αλλά βλέπεις τα κόμματα κάνουν την πάπια επ’ αυτού. ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν για ευνόητους λόγους.

 12. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  1ον, γιατί έχουν ακουστεί πολλά λογικά επιχειρήματα από αυτούς και τα έχω χάσει;

  2ον, καλέ δεν έχουμε πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές δεν γίνονται κάθε 4 χρόνια πια, άλλαξε το σύστημα απλά ξέχασαν να μας το πουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s