Μικροί και μεγάλοι εν δράσει

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την παλιά ελληνική ταινία. Αλλά ταιριάζει και στην περίπτωση της διαφθοράς και τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ρακιντζής. Είτε στα ψηλά είναι κάποιος (βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί κομματικά στελέχη, παπάδες, βλ. SIEMENS, Βατοπαίδι και ένα σωρό άλλες ανάλογες υποθέσεις) είτε στα πιο χαμηλά ο δρόμος είναι κοινός.

Παρόλα αυτά το μέγιστο θέμα της ελληνικής επικαιρότητας είναι η (λαθρο)μετανάστευση. Και πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Δηλαδή άμα ήταν στο μηδέν η λαθρομετανάστευση (που θέλει και ο Παπανδρέου) ή άμα ο Ντέηβιντ Κόπερφιλντ τους εξαφανίσει (νόμιμους και παράνομους) θα εξαφανιστεί η διαφθορά; Αλλά όπως φαίνεται η έκταση της διαφθοράς δε θα μπορούσε να είναι ποτέ προτεραιτότητα για μία ελληνική κυβέρνηση ή ακόμη και για την ελληνική κοινωνία.

This entry was posted in Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Μικροί και μεγάλοι εν δράσει

 1. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Έτσι είναι, άμα έχουμε μια φούσκα να ασχολούμαστε αγνοούμε τα σημαντικά και νομίζει ο έλληνας πως αν δεν υπάρχουν ξένοι στην Ελλάδα όλα θα είναι μέλι.. Κορυφαίο ανέκδοτο..

 2. Ο/Η Πάρης Μπρούζος λέει:

  Ιοκάστη, είναι η απορία μου πώς μια κοινωνία και ένα κράτος με τόσο ποσοστό διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα μπορεί να διαχειριστεί το θέμα της μετανάστευσης ακόμη και αν είναι νόμιμη.
  Η μάλλον ίσως μόνο έτσι μπορουμε να το διαχειριστούμε. Με διασπορά φόβου, με ξενοφοβία και άφθονη κινδυνολογία.
  Εδώ άνθρωποι που έχουν πάει όλο το σχολείο στην Ελλάδα και έχουν προβλήματα με την απόκτηση ιθαγένειας και υπηκοότητας.

 3. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Αυτό είναι το πρόβλημα, πως το κράτος είναι ανίκανο να διαχειριστεί το θέμα της μετανάστευσης, κι άσχετα με το οτιδήποτε είναι ένα θέμα που χρειάζεται προσοχή γιατί άνθρωποι είναι και οι μετανάστες και οι ντόπιοι, δεν είναι τόσο απλό από όποια πλευρά κι αν το δεις. Όμως με την ανικανότητα που τους δέρνει σιγά μην καταφέρουν να βρουν σοβαρές λύσεις. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι πως ο κόσμος «τρώει» το παραμύθι τους, αντί να συνειδητοποιήσει πως οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί αδυνατούν να ασχοληθούν σοβαρά κι αποτελεσματικά με την κατάσταση, δέχονται την καραμέλα του εύκολου θύματος και τα ρίχνουν πάντα όλα στους μετανάστες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s