Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης

Είναι γνωστό από παλαιοντολογικά, ανθρωπολογικά και γεωλογικά δεδομένα ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τη φωτιά εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από το στάδιο δηλαδή του Homo erectus. Μάλιστα πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις για ελεγχόμενη χρήση της φωτιάς εδώ και 700.000 – 800.000 χρόνια περίπου.  Για παράδειγμα δείτε στο BBC εδώ και στη Wikipedia εδώ και εδώ.

Θα ήταν μάλιστα σωστό να υποθέσουμε ότι πριν από την προσωπική ικανότητα για άναμμα της φωτιάς θα πρέπει εκείνοι οι άνθρωποι να έβρισκαν εστίες φωτιάς έτοιμες μετά από αναφλέξεις από φυσικές αιτίες. Θα σκέφτονταν μάλιστα ότι κάποια υπερφυσική δύναμη τους στέλνει φωτιά από τον ουρανό π.χ με τους κεραυνούς.

Από ότι φαίνεται για τους Νεοέλληνες και το υπέροχο κράτος τους ο χρόνος έχει σταματήσει σε εκείνα τα χρόνια. Πιστεύουν λοιπόν ότι κάποια υπερφυσική δύναμη (υπάρχουν ακόμη τέτοιες) από τον ουρανό (από πού αλλού) ανάβει φωτιά σε μια υπόγεια σπηλιά που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός κτιρίου (αν θυμάμαι καλά Εκκλησία το λένε) και μάλιστα μόνο από αυτούς και μόνο για αυτούς. Οργανώνουν (η λέξη σε αυτό το επίπεδο αποκτά διαστάσεις τραγικής ειρωνίας) τη μεταφορά Της φωτιάς στην πρωτεύουσά τους, την υποδέχονται (Τη φωτιά) ως αρχηγό κράτους, συνομιλούνε φαντάζομαι μαζί Της για τα (αιώνια) εθνικά θέματα τους (αν και νομίζω φέτος θα συζήτησαν μαζί της την οικονομική κρίση), υποκλίνονται μπροστά της, της παρουσιάζουν όπλα, πυροβόλα, άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη (ευτυχώς που δεν έχουμε πυρηνικές κεφαλές), χορεύουν μπροστά της με τους μάγους της φυλής (πολιτικούς και θρησκευτικούς) να σέρνουν πρώτοι το χορό.

Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα. Όχι, η υπερφυσική δύναμη εκεί στον ουρανό δεν θα μας αφήσει έτσι. Μόνους και απροστάτευτους. Υπάρχει και το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα αυτής της οπερέτας που θα πρέπει να γεμίζει χαρά και ελπίδα όλους εμάς που ανήκουμε σε αυτή τη φυλή. Και το μήνυμα είναι ότι μετά τη χρήση Της φωτιάς η υπερφυσική δύναμη θα στείλει ουράνιες οδηγίες (εκτός από μερικούς επιπλέον νόμους) για το πώς κατασκευάζει κανείς εξελιγμένα πέτρινα εργαλεία. Ναι, λοιπόν! Ερχεται η Σωτήρια εποχή της αντικατάστασης απλών πέτρινων εργαλείων από εξελιγμένα πέτρινα μοντέλα. Όπως ακριβώς τα έχουν προβλέψει οι Προφήτες και οι Γραφές των Νεοελλήνων.

Εμπρός λοιπόν να αφήσουμε πίσω μας την παλαιολιθική περίοδο, τις έριδες και τα σκάνδαλα αυτής της εποχής και όλοι ενωμένοι να προχωρήσουμε με βήμα γοργό στο μέλλον και στην μεσολιθική εποχή. Ας βγούμε έξω από τις σπηλιές μας και ας υποδεχτούμε το γενναίο νέο κόσμο που είναι προ των πυλών.

Καλή Ανάσταση. Άντε και του χρόνου.

This entry was posted in Επικαιρότητα, Κοινωνία. Bookmark the permalink.

1 Response to Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης

  1. Ο/Η doctor λέει:

    Όλα είναι ένα ψέμα Πάρη και πολύ σωστά τα γράφεις:

    http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2008/04/blog-post_7933.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s