Ζαχοπουλιάδα

Εδώ και 5 εβδομάδες σχεδόν όλα περιστρέφονται γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου. Τελικά έχουμε πάλι αυτό που ουσιαστικά θέλουμε. Σκάνδαλα και διαφθορά που μπορούν να κάνουν κάθε Έλληνα να μένει ικανοποιημένος (!) ότι η κακή του η τύχη, ότι ταλαιπωρείται ακόμη σε πολλές περιπτώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες ή στους δρόμους, ότι δεν εύκολα βρίσκει δουλειά, ότι για να βρει δουλειά πρέπει να έχει κανείς μέσο και όταν τελικά βρίσκει να αμείβεται τις περισσότερες φορές με χαμηλούς μισθούς και πολλά άλλα οφείλονται στο γεγονός ότι μια ομάδα ανθρώπων  που λέγονται πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για όλα.

Μπορούμε να συνεχίσουμε σκεφτόμαστε ότι είμαστε ένας υπέροχος, πανέξυπνος, γεμάτος χαρίσματα λαός που απλώς έχει την ατυχία να κυβερνάται τα τελευταία 179 χρόνια από ανίκανους και διεφθαρμένους ανθρώπους και οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με την κοινωνία από όπου παράγονται.

Από την άλλη είναι πραγματικά απίστευτο αλλά και τραγικό πόσο ισχυρή είναι η αντίληψη ότι το κράτος ανήκει κάθε φορά στο κυβαρνών κόμμα. Και το πιο τραγικό είναι ότι θεωρείται κάτι απολύτως φυσικό τόσο από τα κόμματα όσο και από την κοινωνία. Υπάρχει όχι απλά ένας εθισμός σε φαινόμενα διαφθοράς αλλά πιθανώς να μην είμαστε πλέον σε θέση να τη διακρίνουμε σε πολλές περιπτώσεις.

Η απάθεια της σημερινής κυβέρνησης δεν διαφέρει από την απάθεια που έδειχνε το ΠΑΣΟΚ όταν αυτό ήταν κυβέρνηση. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι η εκάστοτε αντιπολίτευση αναζητά σκάνδαλα και εκεί που δεν υπάρχουν, είναι πολύ παραπάνω από ενδεικτικός του προβλήματος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η χρήση του κράτους από τα κόμματα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ενώ ο δικομματισμός πρέπει να σταματήσει όχι επειδή είναι κακός αυτός καθεαυτός, αλλά επειδή είναι ο μοναδικος τρόπος ίσως να αποκτήσουν δημοκρατική οργάνωση τα δύο μεγάλα κόμματα και να μην κληρονομούνται, τα άλλα τρία κόμμματα της Βουλής δεν αποτελούνε πρακτικά λύσεις. Πρόκειται όπως έχω ξαναγράψει για εικόνες παρόμοιων αντιλήψεων ιδωμένες από διαφορετική γωνία. Ο Συνασπισμός ενώ σε κοινωνικά θέματα έχει σωστές γενικά ιδέες, σε θέματα οικονομικά και κρατικής οργάνωσης είναι αρτηριοσκληρωτικός. Το ΚΚΕ έχει μόνο το όνομα του λαϊκου κόμματος καθώς του λείπει εντελώς η χάρη. Ενώ όμως το ΚΚΕ έχει ένα ταβάνι ψήφων που μπορεί να φτάσει (ίσως όχι πάνω από 10%) ο ΛΑΟΣ πιστεύω πως δεν το έχει και αυτό είναι και το πρόβλημα. Από ένα λαϊκίστικο ακροδεξιό κόμμα που μπορεί να ιδωθεί σαν λύση στο αδιέξοδο.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ζαχοπουλιάδα

 1. Ο/Η omadeon λέει:

  Καλησπέρα Πάρη.

  Το θέμα Ζαχόπουλου με προβλημάτισε, απροσδόκητα και για κάποιος άλλους λόγους πλην των γνωστών σκανδαλωδών.

  Με προβλημάτισε για την αναισθησία του κοινού σε ουσιώδεις πτυχές της ιστορίας αυτής, καθώς και για ένα άλλο πράγμα, ότι όλοι μας δαιμονοποιήσαμε το Ζαχόπουλο υπέρ το δέον, διότι ήταν βολικός στόχος για τα φαινόμενα τύπου «Κολοσσιαίο».

  Κάποιος μαθητής του Ζαχόπουλου έγραψε ένα ποστ που έλεγε πόσο καλός και σωστός καθηγητής του ήταν στο γυμνάσιο, ΠΟΛΛΑ χρόνια πριν μπλεχτεί με την πολιτική.

  Εσύ μιλάς σωστά αλλά «στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Για τους διασυρμούς πολιτών, όχι μόνο επώνυμων ή ενόχων, αλλά απολύτως και εντελώς αθώων, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

  Π.χ. στην Καλύβα είδα στιχομυθία σου σήμερα, σε νηφάλιο και φιλικό κλίμα (που πάντα συνηθίζεις) αλλά… σε ένα άλλο ποστ δημοσιεύτηκε κραυγαλέα συκοφαντία που με θίγει πλέον επαγγελματικά, εκτός από προσωπικά, η εξής:

  «Χαρακτηριστική είναι η κίνηση του “ανυποχώρητου μαχητή κατά της λογοκρισίας”, βασικού σχολιογράφου στο “ποντιακό ανέκδοτο”, με τον οποίο ο Μ-π ήθελε να συζητήσει …”σοβαρά” τα περί λογοκρισίας στη μπλογκόσφαιρα, δηλαδή στην καλύβα: Αφού επί ολόκληρους μήνες συκοφάντησε / εξύβρισε με κάθε δυνατό τρόπο τον πρώην εργοδότη του στο διαδίκτυο, αφού έβγαλε τ’ άντερά του εις βάρος μου, επί μήνες επίσης, επειδή του το επισήμανα – όταν του ήρθε η ΠΡΩΤΗ απάντηση (από τον βιογιάννη) που αμφισβητούσε τα δικά του λεγόμενα, του στερούσε την πολυτέλεια του μονολόγου και έδινε την άλλη εκδοχή των πραγμάτων – τι έκανε; Αυτό που ξέρει να κάνει: έκρυψε το ποστ, κάνοντάς το “ιδιωτικό”! Μεγάλος!»

  Ε, επειδή ΔΕΝ μπορώ να απαντήσω εκεί, και επειδή ΔΕΝ είμαι ούτε ένοχος ούτε Ζαχόπουλος απαντώ σύντομα εδώ.
  1) ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατονόμασα τον πρώην εργοδότη μου, πουθενά.
  2) Αντίθετα, το δικό μου όνομα και επίθετο είναι δημόσιο (αν και δεν το γράφω συνέχεια για ευνόητους λόγους)
  3) Αποτελεί κραυγαλέα παραποίηση λεχθέντων και απόλυτα παραπλανητική εικόνα, αυτή η εικόνα του «καθ’ έξιν συκοφάντη των πάντων και ΙΔΙΩΣ του εργοδότη του». Ο μόνος λόγος για κάτι σύντομες αναφορές ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ στον κύριο αυτό στο παρελθόν ήταν επειδή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ τους υπαλλήλους του.

  Τέλος, σχετικό ποστ υπάρχει στο δικό μου blog αλλά και στο http://panikos.wordpress.com

  ΔΕΝ θα ήθελα να σβήσεις αυτό το σχόλιο, διότι είναι κόσμιο, διότι ΕΙΝΑΙ σχετικό με το θέμα (περί διασυρμού πρόκειται) και γιατί… το άκρον άωτον είναι ο υπερβολικός ζήλος που επιδεικνύουν άλλοι για να σβήνουν δυσάρεστα σχόλια, να καταντήσει συγκάλυψη παρανομιών (η επαγγελματική δυσφήμηση είναι παράνομη όσο κι αν προκαλεί… γέλιο).

  Αν ο κ. Ζέρβας επιθυμεί μπορεί να απαντήσει στο δικό μου blog, όπου ναι μεν είναι πια σε «ουρά αναμονής moderation» αλλά ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα σχόλιά του ελευθερώνονται. Απλώς έχω και άλλη δουλειά, και τώρα πια ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, τόσο σε μουσικά όσο και σε άλλα θέματα.

  Σε χαιρετώ προτρέποντάς σε να ακούσεις το ΝΕΟ extended mix του «Ενα το Χελιδόνι» που έκανα, που σήμερα μπήκε στη θέση 25 των διεθνών Trance charts, κλπ. (από το blog μου).

 2. Ο/Η omadeon λέει:

  Υ.Γ.
  Ουδέποτε «έκρυψα ποστ» επειδή φοβήθηκα. Αντίθετα, το είχα κάνει για ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ private επειδή νόμιζα ότι η διαμάχη θα σταματούσε και ήθελα να αποφύγω… διασυρμό του φίλου του Πάνου, που έγραψε τον κατάπτυστο λίβελλό του στην Καλύβα, και μετά τον έσβησε ο Πάνος μόλις απάντησα εγώ. Το ποστ έγινε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ πάλι δημόσιο.

  Καλό είναι να ΜΗ σβήνονται σημαντικά πράγματα. Αν είναι δυνατόν… να ζούμε σε ένα καθεστώς όπου σε πυροβολούν άσχημα, μετά κρύβουν το… όπλο και στο τέλος σε θεωρούν… πυροβολημένο (sic). ! 🙂

  χμ….
  Μια που… δεν απέφυγα όμως το υστερόγραφο, πάρε και links στα δύο πρόσφατα μουσικά μου κομμάτια που το δεύτερο ανέ βηκε σε μία μέρα στη θέση 58:
  http://soundclick.com/share?songid=5440383
  http://soundclick.com/share?songid=6196020
  (έτσι κάνεις οικονομία στα κλικ και ψάχνεις λιγότερο)

 3. Ο/Η parisbrouzos λέει:

  Γεια σου Ομαδεόν,

  για το θέμα που θίγεις δεν έχω να πω κάτι από ότι είχα ήδη κάποτε γράψει στα μπλογκ τα δικό σου και του Πάνου. Είναι κάτι που δεν το έχω παρακολουθήσει σε κάθε λεπτομέρεια.

  Τα κομμάτια τρανσ μουσικής που έχεις για ελεύθερη ακρόαση τα είχα ακούσει. Κάποια μου άρεσαν παρότι δεν είμαι φαν της τρανσ (ή καλύτερα δεν τη γνώριζα σχεδόν καθόλου).
  Λοιπόν, ωραίο το «Ένα το χελιδόνι».
  Το πρώτο κομμάτι του Μίκη που είχες το βρήκα πάντως εξαιρετικό.

 4. Ο/Η turbo-anonymos λέει:

  Κανενας δεν μπορει πια να παρακολουθησει διενεξεις.

  Κουραστικο ειναι, κι αν πεις κατι κινδυνευεις να πληγεις κι εσυ.

  Παντως δεν μου αρεσε καθολου η λογοκρισια σχολιων μονο και μονο επειδη δεν ηταν επωνυμα.

  σας βρηκα τυχαια Παρη με κλικ στο ονομα σας, αλλα προσεξτε γιατι ο συνδεσμος που δινετε έχει λαθος και τον διορθωσα για να μπω εδω. Λειπει ενα σιγμα στη wordpress,
  parisbrouzos.wordpress.com

 5. Ο/Η parisbrouzos λέει:

  turbo-anonyme
  ευχαριστώ για την επισήμανση.

  Και δεν χρειάζεται πληθυντικός. 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s