Η παραδοχή του υπουργού Παιδείας

Μειώνονται σταδιακά οι καταλήψεις στα σχολεία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι βασική αιτία της μείωσης είναι ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα ανταποκριθήκαμε και επιλύσαμε τις ελλείψεις και σε βιβλία και σε καθηγητές διασφαλίζοντας και περισσότερες πιστώσεις για αναπληρωτές». 

 Το παραπάνω το βρήκα εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=848671&lngDtrID=244

Και σκέφτηκα: τι είπε ο άνθρωπος; Οι καταλήψεις μειώνονται επειδή «ανταποκριθήκαμε»;

Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι οι καταλήψεις καλώς γίνονται και ότι το υπουργείο ικανοποίησε τα «αιτήματα» των μαθητών! Ότι αν δεν γίνονταν οι καταλήψεις δεν θα επιλύονταν οι ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές και ότι ήταν κάτι που από μόνος του ο ίδιος δεν θα το σκεφτόταν. Και πρόκειται για καταλήψεις που επαναλάμβονται απλώς ως συνήθεια κάθε χρόνο και που με τα αιτήματα που προβάλλονται μπορεί να συνεχίζονται αδιάκοπα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Κάτι που είναι δηλαδή αυτονόητος ρόλος του υπουργείου, δηλαδή του κράτους ξαφνικά μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία του «μαθητικού κινήματος» . Αλήθεια αν είναι έτσι γιατί δεν γίνεται υπουργός Παιδείας κάποιος από τους μαθητές; Αφού όντως ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει!

Με κάτι τέτοια σκέφτομαι πότε θα βρεθούν άνθρωποι με λογική σκέψη να αναλάβουν θέσεις διοίκησης. Πρόκειται για έναν αρκετά νέο άνθρωπο και αντί να σκέφτεται να δώσει κάτι καινούριο στο χώρο ευθύνης του, λαϊκίζει απλώς με το να εμφανίζει την κυβέρνηση να αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Η παραδοχή του υπουργού Παιδείας

 1. Ο/Η μεγαλοκοπέλα λέει:

  Ο άνθρωπος έδειξε το ποιόν του από την μέρα που ανέλαβε. Ποια ήταν η πρώτη του κίνηση; Η απόσυρση του περιβόητου βιβλίου. Ένα πιόνι των παπάδων κι αυτός, συγγνώμη του λαϊκού αισθήματος ήθελα να πω.

 2. Ο/Η doctor λέει:

  Δεν ήξερα ότι έχεις blog!

  Το είδα τυχαία στα links της Μεγαλοκοπέλας.

  Όσο για τις καταλήψεις, νομίζω ότι δεν είναι λύση αλλά μια ευκαιρία για χαβαλέ και για χάσιμο μαθημάτων…

  doctor

 3. Ο/Η parisbrouzos λέει:

  Doctor καλώς ήρθες με τη σειρά σου στο blog μου.

 4. Ο/Η epicurus λέει:

  «Με κάτι τέτοια σκέφτομαι πότε θα βρεθούν άνθρωποι με λογική σκέψη να αναλάβουν θέσεις διοίκησης.»
  Όταν θα βρεθούν άνθρωποι με λογική σκέψη να ψηφίζουν…

 5. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ λέει:

  Γιά χρόνια ή ιστορία επαναλαμβάνεται. Ολοι περιμένουν από τόν εκάστοτε υπουργό νά λύση υποτίθεται τά όποια προβλήματα, αγνοώντας επιδεικτικά τό γεγονός ότι οί κυβερνήσεις τών τελευταίων δεκαετιών δέν είναι δυνατόν νά πάρουν σημαντικές αποφάσεις, όπως τό συνταξιοδοτικό καί ή παιδεία, χωρίς καί τήν σύμφωνη γνώμη τών κοινωνικών εταίρων καί τών κομμάτων πού εκπροσωπούν. Κατά συνέπειαν τό νά εστιάζεται ή προσοχή αποκλειστικώς καί μόνον στούς όποιους αρμοδίους δέν μπορεί νά θεωρήται σωστή αντιμετώπισις. Ή ευθύνη βαρύνει όλους ανεξαιρέτως μέ τήν κεντρική εξουσία νά φέρη βεβαίως τό μεγαλύτερο μέρος αυτής. Αυτό όμως καί πού πρωτίστως πρέπει νά λυθή είναι τό ζήτημα τής μονιμότητος τών ανθρώπων τής εξουσίας, διαφορετικά τό πολιτικό κόστος θά είναι αυτό πού θά καθορίζει τίς όποιες αποφάσεις, μέ αποτέλεσμα τήν στασιμότητα. Έφ όσον τό πρωταρχικό αυτό πρόβλημα δέν επιλύεται, ή κατάστασις θά παραμένει ώς έχει καί οί συζητήσεις σχετικώς μέ τά προβλήματα πού ταλανίζουν τήν Ελληνική κοινωνία περιττεύουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s