Ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ

Όσα κείμενα υπάρχουν σε αυτό το ιστολόγιο έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το ελληνικό φαινόμενο. Είμαστε εν τέλει μια κοινωνία που παράγει συνθήκες καταστροφής και στο τέλος τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Έχει υπάρξει μια απίστευτη οικολογική καταστροφή και ένα μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές. Η ανικανότητα του κράτους και της κυβέρνησης (που έχει στη σύνθεσή μερικούς από τους πιο ανίκανους, χαζούς και επικίνδυνους υπουργούς της μεταπολίτευσης) αποδείχτηκε μεγαλύτερη του αναμενόμενου! Το θέμα τι γίνεται από εδώ και πέρα.
Νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν έστω και μία φορά στην σύγχρονη ιστορία τους ότι δεν είναι ακόμη Ρωμιοί. Ότι δεν είναι υπήκοι κανενός αυτοκράτορα ή σουλτάνου ή βασιλιά αλλά ελεύθεροι άνθρωποι. Ότι δεν είναι δούλοι ούτε Θεού ούτε ανθρώπων. Ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον τμήμα αυτοκρατορίας αλλά ξεχωριστό και ανεξάρτητο κράτος.
Η λύση δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, η άλλη όψη του άλλου νομίσματος. Ένα ΠΑΣΟΚ που αντί για αλλαγή συνεισέφερε στην γιγάντωση του κράτους, που εξέθρεψε και επιβράβευσε τη λογική του κάθε θλιβερού μικροσυμφέροντος και έχει συμβάλει εξίσου στην ευνουχισμένη πολιτική μας σκέψη. Είναι δύο κόμματα που ηγούνται από συγγενολόγια.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζούνε σε άλλη φυσική διάσταση που δεν έχει να κάνει με τα του κόσμου αυτού. Υπάρχουν όμως μικρά κόμματα με αξιόλογα προγράμματα ή στόχους που είναι μια άλλη/νέα/διαφορετική λύση για τις επερχόμενες εκλογές.
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s